jueves, 4 de junio de 2009

FESTES DEL CARMEN AL CAMPELLO

Un any més s'acosten les festes marineres del Campello. Desprès de soportar uns últims anys en que les festes populars s'havien convertit en "populacheras", qüestió que hem denunciat per activa i per passiva desde el nostre Grup Municipal, l'Equip de Govern les ha encarregat a la Cofradía de Pescadors. Encare no coneixem el programa definitu de les festes, però esperem que aquestes tinguin el relleu que es mereix el nostre municipi.

De totes formes, i en quant a la part que li correspon a l'Ajuntament, o siga les subvencions que la fan possible, ens hem trobat que dediquen uns 38.000 @ a la programació i 37.000 a la pirotècnia. D'entrada no sembla de sentit comú que el castell de focs i la alborada, li costin a l'Ajuntament el mateix que tota la programació d'actes de tres dies de festa.

En l'últim Plé així els hi vem fer veure, i la seua contestació va ser que es l'unica manera d'assegurar la calitat dels focs. Suposo que a Alacant, a Tarragona, a Bilbao, ciutats de les que coneixem el presupost del seus castells de foc, deuen tirar quatre piules quan dediquen 19.000 o 21.000 euros com a molt.

Es clar, que aquestes i d'altres ciutats, ho treuen a concurs públic. Fan servir la pública convocatoria per que les empreses es presentin i obtindre el millor preu per l'Ajuntament. Açí, no, açí es dona a Cavaller i prou. Per ordre del Sr. Alcalde i amb informes reparats per l'intervenció.

Per descomptat, i a més, de la irregularitat que es comet, també es vergonyós que, en temps de crisi com la que vivim, es cremin 37.000 € en pólvora, mentre s'escatima en questions prioritaries de carácter social.

Però al Sr. Alcalde, tot això li és igual. L'únic que l'interessa es que segons diu, i no sé d'on ho treu, El Campello ja és famós pels seus castell de foc. Si no fos tan seriós, sería per trencar-se de riure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario